I pakt med naturen.

Trinn 3 er tegnet for å gli naturlig inn i terrenget. Arkitekten har sørget for gode siktlinjer fra alle kanter, og byggene har smakfulle og moderne fasader. Vegetasjon og skog er beholdt i området, for en landlig og harmonisk tilværelse. Du har også full oversikt over lekeplassen.

En av dem kan bli din.

Herfra kan du se sola stå opp mellom Oksøy og Grønningen, samt nyte freden om kvelden.

Smakfulle og moderne fasader.

Det er vanskelig å slå plasseringen og beliggenheten til Amalienborg Aveny. Bylivet er innen rekkevidde, nærheten til natur og sjø ubestridt. Vi bygger for fremtiden, uten at historien og nostalgien forsvinner fra ærverdige Amalienborg.

Lunt utendørs!

Enten du vil bo i høyden eller på grunnplan; det er lagt stor vekt på å skape usjenerte og individuelle uteområder for alle leilighetene.   Balkonger og terrasser er diskret trukket inn i fasaden. Adkomst gjennom store, lyse skyvedører. 

Illustrasjon fra leilighet I101 i hus I.

Fjord og fjære.

Utsikten over sundet til Bragdøya har alltid ligget her, det er som om naturen selv har ønsket å dele følelsen med flere. Vi har derfor  lagt byggene i terrenget, med omsorg for å bevare tilknytningen til sjø og skog, frisk luft og utsyn. Kom og la deg begeistre! 

Lysforhold av ypperste klasse.

Alle som har øye for detaljer vil legge merke til hvordan hver leilighet i Amalienborg er anlagt for å skape en lys og åpen romfølelse.  Sola slipper til, mens den lune følelsen av å bo usjenert er bevart. Utsikten kan vi aldri snakke nok om, men du må komme og se det selv!

Illustrasjon fra leilighet J101 i hus J.

Arkitekten
Det er plass til store tanker under taket hos sivilarkitekt Even Olaisen hos Eno Arkitekter. 


- Vi jobber med å skape rom som man har lyst til å tilbringe tid i, og har videreført uttrykket fra de to første byggetrinnene, forteller Even Olaisen. Han er en av Kristiansands mest erfarne arkitekter, og er hjernen bak det arkitektoniske uttrykket og planløsningene som har gitt Amalienborg Aveny et helt eget særpreg. 
- Jeg er glad i å jobbe for at boligene jeg tegner skal være noe mer enn en vanlig leilighet. Blant annet har vi gitt stue og oppholdsrom mer enn én vindusfasade, noen har til og med sikt i tre himmelretninger. Slik bringer vi faktisk  eneboligkvalitet inn i leilighetsbyggene, sier han.


- Vi snakker nesten mer om en byvilla enn et klassisk leilighetsbygg. Det er få boenheter i hvert bygg, og det gir en eksklusiv følelse, sier Olaisen. 
Amalienborg Aveny utstråler et modernistisk og minimalistisk uttrykk, med større vindusflater enn man er vant til fra andre bydeler. Det er en funksjonalistisk grunntanke som preger alle ledd. Utvendig er det teglsteinsflater og vinduer, et maritimt knekk i vinkler og linjer og uterom du vil trives i.


- Stua og kjøkkenet er jo de viktigste rommene i et hjem. De to nye husene blir liggende på toppen, og det har vært et sentralt poeng at alle skal få se sjøen. En kikk på 3D-tegningene av stuerommene bekrefter det Olaisen snakker om.
Og i fremtidas bydel, der næringsbyggene skal avvikles og gi plass til boliger og grønne oaser, tror han området ved Amalienborg vil bli mer og mer attraktivt.
- Bare tenk for et paradis det vil bli her ute. Da vil de som kjøpte seg inn tidlig og skaffet seg den beste utsikten være ekstra fornøyde.For fra de øverste leilighetene ser du nesten pipa på Superspeed før den legger fra kai i Danmark.Illustrasjon fra leilighet J301 i hus J.

Modernistisk og minimalistisk.

Amalienborg Aveny utstråler et  modernistisk og minimalistisk uttrykk, med større vindusflater enn man er vant til fra andre bydeler. Det er en funksjonalistisk grunntanke som preger alle ledd. Utvendig er det teglsteinsflater og vinduer, et maritimt knekk i vinkler og linjer og uterom du vil trives i.

Badebåtskipperen
For alle som tar båten til Bragdøya om sommeren, er skipper Geir Buås (57) et kjent fjes. Nå har han flyttet til Amalienborg Aveny. 


Etter mange år i hus på Brennåsen, så han og kona seg om etter en leilighet med mindre vedlikehold, utsikt mot sjøen og med optimale løsninger.
- Det naturlige valget falt på Amalienborg Aveny, der vi bor i tredje etasje og kan se til havs. Leilighetene på Amalienborg er helt spesielle, det er noe med lyset og romløsningen vi ikke har funnet andre steder, sier Geir. - I tillegg kan jeg bare spasere ned til brygga hver morgen på jobb.
Geir har nemlig sitt daglige virke på Bragdøya, og er skipper for kystlaget. Han har alltid vært glad i å være på sjøen, og da han i sin tid gikk på skole ved KMV for å bli mekaniker, ble han mer og mer interessert i å prøve seg som skipper selv. 

- Når en er så heldig at man får jobbe med det man virkelig trives med, skal jeg virkelig ikke klage, sier han, og nyter en kaffekopp i sola på Bragdøya mens ungene stuper i vannet og koser seg. I god avstand til både propell og bystøv. 
Den idylliske sommerperlen ligger bare noen minutters båtfart over sundet fra Amalienborg Aveny, og hit kan beboerne reise både med rutebåt og egen farkost fra brygga på Lumber.

Kort vei til butikker og servicetilbud
Amalienborg Aveny ligger godt skjermet fra trafikken, men samtidig kun en kort spasertur fra COOP Extra med åpningstid fra 07-23. Herfra går også Metrobussen med 150 avganger i døgnet, hvert 5. minutt i rushtiden. Normal reisetid til rutebilstasjonen er 13 minutter.


Litt videre kommer du til Vågsbygd Amfi hvor du finner et bredt utvalg butikker, helsestasjon, lege, tannlege og andre servicetilbud. Barne- ungdoms og videregående skole ligger også her.


Design: Fundamentet.no | CMS: Makeweb